Monday, February 12, 2018

75 eurodiputats demanen la revocació de la magistrada Elósegui pels seus comentaris homòfobs

75 eurodiputats demanen la revocació de la magistrada Elósegui pels seus comentaris homòfobs | NacióDigital



75 eurodiputats demanen la revocació de la magistrada Elósegui pels seus comentaris homòfobs

 




La jutgessa que representa Espanya al Tribunal Europeu dels Drets Humans va declarar que "l'homosexualitat produeix patalogies"

 La jutge que representarà Espanya al Tribunal de Drets Humans: «L'homosexualitat produeix patologies»



La jutge María Elósegui Foto: Europa Press



Un total de 75 eurodiputats representants dels socialdemòcrates, liberals, esquerra europea i verds insten al Tribunal Europeu dels Drets Humans a revocar la designació de María Elósegui com a jutgessa en representació d’Espanya. Els parlamentaris han emès la sol·licitació a pels comentaris homòfobs de la catedràtica. Va declarar que "l’homosexualitat produeix patologies" i va apostar per "teràpies psicològiques-psiquiátriques" per les persones transsexuals. 

Elósegui va superar els magistrats José Martín i Pérez de Nanclares, i va quedar per davant també de l'expresident del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos, que va ser objecte de crítica durant el procés per entrar al Tribunal d'Estrasburg perquè no posseïa les qualificacions requerides per ocupar el càrrec.




El nomenament d'Elósegui va provocar una gran polèmica perquè la magistrada ha denigrat en textos suposadament científics a gais, lesbianes i transsexuals. La que serà la primera dona en ocupar el càrrec assegura que el preservatiu no és eficaç per combatre les malalties  de transmissió sexual i que el seu ús pot fomentar violacions, a més, creu adient que els menors del tercer món hagin de tenir el consentiment dels seus pares per rebre educació sexual. 

Els 75 eurodiputats, que només sumen el 10% del Parlament Europeu, han donat suport a la missiva promoguda per la delegació del PSOE, en la què es mostren "profundament preocupats" pels escrits d’Elósegui. Altres representants espanyols i catalans de Podemos, Cs, PNV, UPyD, PDECat, ERC, ICV també han subscrit la carta.



(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptorper una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

No comments: